Hem » Information » Köpenhamns Nattliv

Köpenhamns Nattliv

Köpenhamn är en stad full av liv dygnet runt, året runt. På sommaren har staden oändligt många uteserveringar. Det finns gott om pubar och nattklubbar varav de flesta är belägna i stadsdelarna Vesterbro och Nørrebro.

Nattlivet i Köpenhamn kommer igång relativt sent om man jämför med andra danska städer. Klubbarna öppnar vid midnatt och många har öppet fram till gryningen. På kvällen, innan nattlivet kommer igång, finns många krogar och barer att besöka.

Köpenhamn utsågs av britterna en gång som Europas partystad. Detta för att nattklubbsutbudet är brett och det är liv hela natten igenom. Många klubbar är trendiga men i Köpenhamn finns även mer genuina ställen, varav många har livemusik.

En av de populäraste klubbarna, Vega, besöks ofta av utländska DJ’s. Klubben bjuder in människor från olika samhällsklasser och den vill skapa en blandning av fest musik, mode, attityd och konst. vega har också en stor konsertsal där du kan lyssna på flera av världens största band samt blivande talanger från Norden när de är i Köpenhamn.

År 1996 startades Diskotek IN som snabbt blev en av Köpenhamns trendigaste och populäraste klubbar. Stället vill till hundra procent bjuda på underhållning vilket de gör genom allt från musik, dans, modeshower och skumfyllda dansgolv.

The Moose är en mindre pub uppdelar i tre olika rum. Billig öl, mycket folk och happy hour-priser är deras koncept som lockar många yngre besökare.

På Columbus salsa är publiken blandad. Till klubben kommer både duktiga salsadansare och de som vill lära sig. Salsalektioner anordnas två gånger i veckan.

Många av Köpenhamns klubbar, restauranger, caféer och barer ändrar karaktär under dygnets 24 timmar och det kan därför bli en upplevelse att spendera många timmar på samma ställe.