Hem » Shopping » Vesterbro

Vesterbro

Vesterbro är en stadsdel belägen direkt väster om centrala Köpenhamn. Området är ett väldigt populärt bostadsområde, och känd för att vara en klassisk arbetarstadsdel. En av anledningarna för denna popularitet är att området nyligen renoverats.

Området kring gatan Istegade är inte att rekommendera för barnfamiljer, då det är mest känt för sin inblandning i porrindustrin. Att området är känt för porr går tillbaka enda till när landet var det första i världen att legalisera porr.

Den enda riktiga turistattraktionen i stadsdelen är Carlsberg Visitors Centre. I byggnaden fanns tidigare Carlsbergs bryggeri. I dag finns här den största samlingen av flasköl.

För den som är intresserad av shopping snarare än öl, finns i den östra utkanten av stadsdelen köpcentrumet Fisketorvet med utsikt över hamnen. Stadsdelens huvudgata Vesterbrogade är känd för dess etniska mångfald. Gatan har sin början vid Rådhuspladsen i centrala Köpenhamn.

I Vesterbro finns det nya och populära Kødbyen. Här finns bland annat gallerier och reklambyråer, sida vid sida av stadens största koncentration av slaktare. Kødbyen är nog trots allt mest känt för sina barer och några av de populäraste nattklubbarna i Köpenhamn.

I Vesterbro finns mat för alla smaker, från alla kulturer. Med sina över 250 restauranger och take away ställen är Vesterbro den stadsdel i Köpenhamn med flest matställen på minst yta.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.