Hem » Artiklar & Nyheter » Udda restips i Köpenhamn

Udda restips i Köpenhamn

City Cirkel-bussen rekommenderas för turister som inte har tillgång till bil under semestern i Köpenhamn. Det är en buss som drivs på elektricitet, och passerar flera av stadens turistmål, så som Kongens Nytorv och Hovedbanegården. Det går att åka City Cirkel-bussen på samma typ av biljetter som man åker de vanliga bussarna och tunnelbanan. Det tar ungefär en timme att åka hela rundturen.

För den som stannar lite längre i den danska huvudstaden finns Laundromat Café, vilket är något så ovanligt som en plats där man tvättar sina kläder och kan ta en fika under tiden. Dessutom finns här ett mindre bibliotek att fördriva tiden i. Laundromat Cafés brunch har blivit utnämnd till 'byens bedste'. Adressen är Elemgade 15.

Den som är intresserad av att testa udda maträtter bör besöka den prisbelönta restaurangen Noma. Med utsikt över vattnet i Christianshavn har restaurangen, som huserar i ett gammalt lagerhus ett underbart läge. Här går det att beställa udda råvaror från de nordiska länderna, bland annat myskoxe. Var dock beredd på att ta ut den stora plånboken, för smakar det så kostar det.

För turister som tycker om att vara aktiva under semestern finns två spännande sätt för sightseeing av Köpenhamn. Ett alternativ är en joggingtur, där rutten och tempot är planerat på ett sätt så att alla kan delta. Om man vill se staden från vattnet, kan man med en singel- eller dubbelkajak ta sig runt i kanalerna och hamnområdena för en guidad tur.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Besök Christiania i Köpenhamn

Januari 14, 2011

Udda restips i Köpenhamn

December 14, 2010

Semester i Köpenhamn

December 14, 2010

Shoppingweekend i Köpenhamn

December 14, 2010