Hem » Information » Innan du Reser

Innan du Reser

Syftet med en resa till Köpenhamn kan vara olika. Beroende på vistelsens längd finns det vissa saker du behöver tänka på innan man reser.

Många kommer till staden bara för en dag. Inte sällan inkluderar dagen shopping och de flesta väljer då att besöka Köpenhamns mest populära gata Ströget. Även om denna gata har ett stort utbud bör man inse att Köpenhamns shopping består av så mycket mer. På Strögets små sidgator och på gator en bit bort finns ett mer speciellt shoppingutbud värt att utforska. I Köpenhamn arbetar både inhemska och utländska designer som har mer unika erbjudanden. Kommunikationen till Köpenhamn gör resan både dit och hem ofta enkel.

För dig som väljer att stanna längre är utbudet stort. Köpenhamn har ett många sevärdheter värda att besöka och reser man för första gången rekommenderas att välja efter intresse. Flera dagar kan spenderas bara med att besöka museum och gå på utställningar. Köpenhamn är verkligen staden för den aktive.

För att undersöka aktiviteter och kända turistattraktionerna bör före resa besöka någon av stadens hemsidor. Den danska turistbyrån tillhandahåller allmän fakta om staden och sevärdheter amt presenterar aktuella arrangemang.

Viktigt att tänka på innan resan är att växla pengar samt att vara inställd på att det inte alltid är lätt att förstå danskan, som visserligen är rätt lik det svenska språket men uttalas på helt andra sätt.