Hem » Information » Badstränder

Badstränder

Inte långt från Köpenhamns centrum finns många fina offentliga badstränder dit det är lätt att bege sig antingen med eget transportmedel eller med kollektivtrafik. Sandstränderna är vita och havsvattnet är klart och rent. På sommaren ligger temperaturen på ca 18-20 grader.

Fem kilometer från staden, nära Kastrup, ligger Amager, även kallat Köpenhamns riviera. Förr var Amager ett slitet industriområde men har idag utvecklats till ett populärt friluftsområde. Området erbjuder förutom bad även möjligheter för aktiviteter som skateboarding, kajakpaddling eller surfing. På den totalt fem kilometer långa stranden kan man både ta det lugnt eller roa sig med strandaktiviteter. Amager har många besökare under sommaren men kallbadhuset som finns på plats lockar folk även på vintern. Till Amager kan du lätt ta dig antingen med kollektivtrafik eller med cykel.

Även mitt i Köpenhamn, bara några minuter från Rådhusplatsen, finns en sandstrand med soldäck. Vattnet i centrala Köpenhamn är lika rent som i Öresund. Det finns två olika hamnbad, Islands Brygge och Hamnbadet vid Fisketorvet. Så länge miljökontrollen det tillåter är baden öppna årets alla dagar.

Strandparken är ett konstgjort strandområde vid Køge Bugt, femton kilometer från Köpenhamns centrum. Vid den sju kilometer låga stranden finns en vacker miljö med sjöar och ängar. Mitt i strandparken ligger även Arken, museet för modern konst. Strandparken är en plats för den som vill ta det lugnt, för den natur- eller konstintresserade och för den aktiva som vill surfa eller segla.

Tio kilometer norr om staden ligger både Bellevue strand och Charlottenlund strandpark. För att komma dit tar man sig med S-tåg till Klambenborg. Bellevue strand är bara 700 meter men är ändå Danmarks mest kända strand.