Hem » Shopping » Illums Bolighus

Illums Bolighus

Illums Bolighus är en 11 000 kvadratmeter stor butik fördelad på fyra våningar som säljer exklusiva möbler. Butiken, som är en av de mest välkända inredningsaffärerna i de norra delarna av Europa, ligger på Amagertorv på gågatan Strøget och grundades 1925. Från början hette butiken BO och grundades av affärsmannen Kaj Dessau. Som konstnärlig rådgivare hade han Brita Drewsen. Butiken övertogs av stormagasinet Illum år 1941, och döptes då om till Illums Bolighus.

Illums Bolighus erbjuder allt möjligt tänkbart vad gäller möbler och inredning, med både moderna och klassiska produkter. Här finns produkter som sträcker sig flera generationer tillbaka, och formgivare som Arne Jacobsen och Børge Mogensen tillhör butikens stående sortiment.

Förutom utomstående designers har Illum även sin egen interiörkollektion – Illum Bolighus Collection – som har skapats som ett samarbete med flertalet danska möbeldesigners.

Tredje våningen av varuhuset består av avdelningar med olika tema. Detta är för att inte vart märke ska ha sin egen butik i butiken. Illum har allt från sobert nordiskt trä till italienska möbler i alla möjliga färger. Räkna med att priserna är därefter.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.