Hem » Shopping » Designer Zoo

Designer Zoo

I stadsdelen Vesterbro finns Designer Zoo, även känd som DZOO. I Designer Zoo huserar åtta designers på heltid. De skapar allt från stickade plagg och smycken till originella möbler och glasskulpturer.

Designer Zoo slog upp dörrarna i början av 2000, och bestod från början av tre designers. Idag finns här förutom de åtta fasta medarbetarna runt tjugo gästdesigners.

Förutom att det går att köpa hantverk direkt från de som tillhör Designer Zoo går det även att köpa hantverk från några av de mest kända hantverkarna i Danmark. För den som vill veta mer om dansk design, är Designer Zoo en bra plats att börja.

Designer Zoo ger besökarna en chans att prata direkt med de som skapat produkterna. Dessutom jobbar vissa på provision, vilket betyder att kunderna har chansen att vara med under skapande processen.

Den populäraste produkt är Bønnebordet, ett bord som, som man hör på namnet, är format som en böna. Det finns i mängder av färger och storlekar, med olika längder på benen. Bordet är populärt just därför att det är enkelt, vilket är ett kännetecken för dansk design.

Förutom att vara basen för några av Danmarks designers finns här även ett galleri. Vart år anordnas här utställningar med lokala så väl som regionala konstnärer.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.