Hem » Sevärdheter » Nyhavn

Nyhavn

Nyhavn är en liten hamn i Köpenhamn beläget vid Kongens Nytorv och är en del av Köpenhamns ursprungliga hamn. Förr kom skepp från hela världen till hamnen och sjömän roade sig med fester och kvinnor.

Den nya hamnen ”Nyhavn” från 1673 blev en viktig handelsplats. De vackra gamla husen har bevarats trots ockupationer genom åren. Husen har varit hem för många kända människor. H.C. Andersen bodde på nummer 67 och är bara en av många författere och kreativa människor som har bott i Nyhavn. Konstnären H.G.F. Holms bodde på nummer 55, som kallades för ”Fattigholm”. Precis som många andra konstnärer blev han inte känd förrän efter sin död.

Med det centrala läget vid havet är Nyhamn en av Köpenhamns populäraste mötesplatser med många uteserveringar. På sommaren fylls hamnen med människor i alla åldrar. Restaurangerna erbjuder både servering eller take-away för picknick vid kajen. Nyhamns uteställen är väldigt avslappnade och har varken vakter eller kösystem. Det spelas mycket livemusik och Nyhavn är känd för bra jazzmusik. Så fort solen skiner blir livet i hamnen till en fest. Nyhavn är en plats både för företagaren och för turisten. Alla kommer till hamnen för att njuta av den speciella atmosfären.

Från Nyhamn går även båtar som tar resenärer på guidade turer. Även om platsen är som populärast på sommaren finns aktiviteter även på vintern. Från november till december besöker många julmarknaden som präglas av julpynt och underhållning.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.