Hem » Sevärdheter » Den sorte diamant

Den sorte diamant

Den sorte diamant är en tillbyggnad till Danmarks nationalbibliotek Det Konglige Bibliotek. Biblioteket ligger mellan Christiansborgs Slott och vattnet, på Slotsholmen i Köpenhamn. Byggnaden, vars fasad består av graniten av sorten Absolut Svart – därav namnet Den sorte diamant – öppnade dörrarna för allmänheten den 15 september 1999.

Den sorte diamant är en naturlig samlingspunkt för Köpenhamnarna, då här arrangeras många olika typer av kulturevenemang. Den sorte diamant är inte bara en del av Det Konglige Bibliotek, utan här finns även två museum – Nationella Fotomuseet och ett mindre museum med serietidningar, foto- och konstutställningar samt dans och teater. I byggnaden finns även en femstjärnig restaurang och ett kafé.

På biblioteket kan man finna den största samlingen av utländska böcker om Danmark, samt böcker tryckta i Danmark. För den som är intresserad av en guidad tur genom biblioteket och tillbyggnaden ges tillfälle till detta klockan 15:00 på lördagar. I övrigt är öppettiderna måndag till fredag 10:00 till 19:00, samt lördagar 10:00 till 17:00. Observera att öppettiderna kan variera något under hela juli månad fram till mitten av augusti på grund av semestrar.

För att komma in i Den sorte diamant är inträdet 40 DKK för vuxna, barn under 16 år går in gratis.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.