Hem » Sevärdheter » Carlsbergs Bryggeri

Carlsbergs Bryggeri

Carlsbergs bryggeri, som grundades av bryggare J.C. Jacobsen år 1847, är lätt att känna igen med de fyra elefanterna utanför. Elefanterna är gjorda av granit som kommer från Bornholm.

Carlsbergs bryggeri har ett besökcenter i den äldsta delen av bryggeriet – den del där produktionen numera är nedlagd. Besökscentret har öppet tisdagar till söndagar året runt.

I Carlsbergs besökscenter finns en mängd av den utrustning man använde från början för att brygga ölet. Här finns information om hela processen när det gäller att brygga öl, så väl som företagets historia samt information om hur själva företaget ser ut i dagsläget.

Det finns väldigt mycket information att läsa och saker att titta på, då besökscentret är 10 000 kvadratmeter stort. Hela rundturen, som man får guida sig själv igenom, beräknas ta en och en halv timme att genomföra.

Efter att man känner sig nöjd finns möjligheten att få ett smakprov av företagets öl. Detta är något som många tar tillfället i akt att göra, då besökscentrets bartender delar ut 300 000 tusen glas öl årligen.

Missa inte världens största samling av oöppnade ölflaskor vid besöket. Antalet flaskor ökar hela tiden, och i slutet av november 2010 var samlingen uppe i 19 663 flaskor.

Grundaren av Carlsbergs bryggeri var samma man som grundade Glyptoteket. Köpenhamns troligtvis mest berömda staty Den lille havfrue donerades av J.C. Jacobsen, och han hjälpte till att designa Botanisk Have.


  • Karta - Hitta Hit







Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.