Hem » Kultur & Nöjen » Vertigo

Vertigo

Den 1 maj 2009 invigdes den interaktiva åkattraktionen Vertigo i nöjesparken Tivoli. Vertigo är något utöver det vanliga, och beskrivs som både vildast och snabbast av de interaktiva åkattraktionerna som går att finna i norra Europa.

Den interaktiva åkattraktionen är en flygsimulator, med möjlighet att vända ett helt varv. Vertigo består av två "flygplan", och de har fyra platser vardera. Vertigo låter de som åker själva styra vad som händer. Med hjälp av en joystick styr man planet. Åkattraktionen är perfekt för den som gillar fart, då den kommer upp i en hastighet på nästan 100 kilometer i timmen.

Hela 5,2 G utsätts kroppen för som mest. Är man rädd för att flyga eller för höjder bör man undvika Vertigo. Den verkliga höjden på Vertigo är 30 meter, medan den dynamiska höjden är 40 meter, och det går nedför innan man vet ordet av.

De två vingarna planet är monterat på gör ungefär 15 vändningar i minuten, medan själva planet gör ungefär 17 vändningar i minuten.

Vertigo är en väldigt populär åkattraktion på Tivoli. 125 besökare hinner åka den på en timme, men om man inte vill stå i kö och vänta går det bra att boka en tid och göra något annat medan man väntar.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.