Hem » Kultur & Nöjen » VEGA - Populära Musikarenan

VEGA - Populära Musikarenan

VEGA – Musikkens Hus, som öppnade dörrarna år 1996, är en musikarena med scener i olika storlekar. VEGA ligger i centrala Köpenhamn, i stadsdelen Vesterbro. Musiktidningen Live utnämnde år 1997 arenan till Europas bästa konsertarena. Stora delar av världens musikelit har uppträtt på VEGA en eller ett flertal gånger. VEGA har stadigt runt 150,000 besökare årligen, och arrangerar omkring 250 olika evenemang per år.

Rummet med den stora scenen plats för 1,500 åskådare, medan det mindre rummet har plats för cirka 500 åskådare. Förutom de två scenerna har VEGA två barer med en kapacitet för 330 respektive 275 besökare. Det finns ytterliggare tio barer i anslutning till konserthallarna. De två barerna ligger på markplan, medan konserthallarna finns en trappa upp. Det finns tillgång till hiss för att ta sig upp på andra våningen.

Det finns som regel inga åldersgränser för konserterna. Undantag är dock om konserten börjar efter midnatt, eller är en del av ett arrangemang i någon av nattklubbarna. Vid övriga tillfällen då någon konsert har åldersgräns nämns detta på hemsidan.

Byggnaden är från mitten av 1950-talet, vilket fortfarande syns så väl utvändigt som invändigt. 50-tals designen i typisk skandinavisk still ger arenan en speciell atmosfär.

Förutom de två konserhallarna finns här flertalet andra rum, alla med sin egen karaktär. Dessa rum är populära vid bland annat presskonferenser, firmafester och olika kulturevenemang.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.