Hem » Kultur & Nöjen » Modeveckan i Köpenhamn

Modeveckan i Köpenhamn

Modeveckan i Köpenhamn arrangeras två gånger per år, en vecka i februari och en vecka i augusti. Modeveckan i Köpenhamn är det största modeevenemang i de norra delarna av Europa.

Modeveckan i Köpenhamn är öppen för allmänheten. Två gånger varje år besöker över 60,000 köpare, designers och internationell press Köpenhamn för att uppleva modeveckan. Under veckan blandas visningar av välkända skandinaviska märken med visningar av de mindre kända, men icke desto mindre nyskapande och spännande märkena. Det finns även montrar att besöka.

Till Köpenhamns modevecka kommer kändisar från hela Norden, två gånger om året, för att ta upp de senaste skandinaviska trenderna. Kronprinsessan Mary av Danmark har blivit utsedd till modeveckans beskyddare.

För den som har en stor budget går det att köpa sitt eget designerplagg under veckan. För den som inte har råd är det ett bra tillfälle att inspireras och sedan kunna skapa sin egen stil.

Danskt mode är känt för sin unika vinkling när det gäller design, innovation och estetik. Modet har en modern syn på kvinnlighet och funktion, silhuetterna är fräscha. Danska designers fokuserar på detaljer och kvalité som inte är jämförbar.

I samband med modeveckan arrangeras tre mässor; CPH Vision, Gallery och Copenhagen International Fashion Fair. På dessa mässor deltar ytterligare 1 100 utställare som representerar över 2 300 internationella varumärkssamlingar.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.