Hem » Kultur & Nöjen » Julmarknad på Tivoli

Julmarknad på Tivoli

Julmarknaden på nöjesparken Tivoli har öppet från den 12 november till den 30 december – med undantag för 24 och 25 december, det vill säga julafton och juldagen då det är stängt. Tivolis julmarknad har årligen flera tusen besökare. Redan innan man kommer in i själva nöjesparken ser man en del av de cirka två miljoner lampor som lyser i vintermörkret.

En del av julmarknaden som absolut inte får missas är är Nissekøbing, Tomtelandet på svenska. Utställningen visar hur de mekaniska nissarna förbereder julen. Ett tips är att ta sig runt med Julexpressen, en tågtur som tar besökarna runt hela utställningen.

Julmusik som skapar en riktigt julstämning hörs över hela parken. Hela Tivoli är fylld med dekorationer och ljus. Under julmarknaden går det att åka skridsko på Tivolisjön som har blivit en isbana.

För den som inte ät intresserad av att besöka någon av de bodar som säljer varm choklad, godis, julpynt och andra konstverk finns det 25 olika åkattraktioner att välja bland.

Fram till den 23 december finns tomtens släde på plats, där barn kan lämna sina begagnade nappar.

Från och med annandag jul fram tills dess att Tivolis julmarknad stänger är det på kvällarna en uppladdning inför det nya året med fyrverkerier. Vart år har fyrverkerierna något slags tema.

Det finns något för hela familjen på Tivolis julmarknad.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.