Hem » Kultur & Nöjen » Dyrehavsbakken

Dyrehavsbakken

Dyrehavsbakken är världens äldsta nöjespark. Historien kring nöjesparken började redan år 1583 då en vattenkälla upptäcktes i kungens djurpark. Många vallfärdade till källan för att nyttja de helande krafter som den ansågs ha. Vid midsommar ansågs vattnet vara extra helande och för den stora samling människor som befann sig på plats erbjöds underhållning av gycklare. Idag besöks parken varje år av ca 2,5 miljoner människor.

Dyrehavsbakken har gratis inträde och är öppen från tidig vår till tidig höst. Mycket av den underhållning som erbjuds är också gratis vilket gör parken till en plats för alla. Den är benägen ca 15 kilometer norr om centrala Köpenhamn. Området är relativt litet i förhållande till dess utbud. Parken har ett utbud på ca 35 olika karuseller. En av de mest populära åkattraktionerna är Rutschebanen som är en berg-och-dalbana från år 1932 byggd i trä. Den är 852 meter lång och 22 meter hög och uppnår en hastighet på 75 km/h. På den europeiska listan över temaparker ligger Dyrehavsbakken på tionde plats.

Friluftsscenen erbjuder underhållning för alla åldrar. Där uppträder clowner från hela världen. Parken har även många spelhallar och ett stort utbud av restauranger och cafeér.

Atmosfären och stämningen på Dyrehavsbakken är relativt avslappnad. Det är en förening med 57 olika egenföretagare vilket ger den en stor mångfald.


Adress
Dyrehavevej 62
2930 Klampenborg, Danmark
3963 3544

  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.