Hem » Museum » Gammel Kongevej

Gammel Kongevej

För de som är sugna på en shoppingtur i Köpenhamn under semestern men vill komma bort från alla turister som fyller upp den mest kända shoppinggatan Strøget, är Gammel Kongevej väl värt ett besök. På Gammel Kongevej slipper du alla de stora butikskedjorna du kan besöka när som helst annars, och finner saker i de små butikerna som inte går att hitta i något av de typiska turistkvarteren.

Gammel Kongevej är en nästan två kilometer lång gata som kantas av små kaféer med mysiga miljöer, restauranger och annorlunda butiker. Gatan sträcker sig från Frederiksberg Rådhus och Falkoner Allé fram till Nyropsgade i de centrala delarna av Köpenhamn. Gatan är känd som Frederiksbergs inofficiella huvudgata.

Gatan, som från början endast hette Kongevej, är från 1620-talet och grundlades av den dåvarande kungen Christian IV. Den bytte namn år 1704 till Gammel Kongevej när kung Frederik IV anlade Frederiksbergs Allé på väg till sitt nya slott.

Gammel Kongevej är så lång att även om den officiellt tillhör Frederiksbergs kommun, korsar den kommungränsen in till Köpenhamn.

Även om man inte är intresserad av shopping kan Gammel Kongevej vara värt ett besök. Kantad av vackra hus som har utsmyckningar, tinnar och torn samt vackra balkonger är Gammel Kongevej en väldigt mysig och gammaldags gata att bara strosa på.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.