Hem » Kommunikationer » Köra Bil i Köpenhamn

Köra Bil i Köpenhamn

För den som vill ta sig runt med bil för att se Köpenhamn, men inte har tagit med sin egen, är det lätt att hyra bil. Det finns bilar att hyra på flygplatsen, vissa bensinstationer och andra uthyrningsplatser i staden.

Det finns vissa saker att tänka på när man kör bil i Köpenhamn som är annorlunda än i Sverige. Bland annat är det förbjudet att tala i mobiltelefon samtidigt som man kör bil. Barn som är upp till sju år gamla måste bara placerade i baksätet av bilen och sitta i ett barnsäte. Den som kör för fort måste betala böterna direkt på plats. Vidare måste man alltid använda säkerhetsbälte enligt dansk lag, och ljuset måste vara tänt dygnet runt.

För den som har tillgång till internet kan man via trafikken.dk kolla upp hur trafikläget är på vägarna innan man ger sig iväg. Detta gäller både köerna på motorvägarna, väglag och information om färjor.

När det gäller parkeringsplatser i Köpenhamn är det lag på att man måste använda parkeringsskiva där tiden för hur länge man får parkera är begränsad. I stadsdelarna Nørrebro, Østerbro, Islands Brygge, Sundby samt vissa delar av Vesterbro är det gratis att parkera efter klockan 19:00 måndag till fredag samt söndagar och helgdagar.