Hem » Kommunikationer » Cykla i Köpenhamn

Cykla i Köpenhamn

Köpenhamn inte är en jättestor stad till ytan är det en perfekt stad att cykla i. Detta har stadens politiker tagit fasta på då man satsat på cykelturismen de senare åren. Det finns cykelbanor längs de flesta av stadens gator.

Om man kommer till Köpenhamn via Malmö eller Helsingborg-Helsingør går det bra att ta med sig sin cykel på färjan och tåget. Det finns 2500 cyklar som staden lånar ut gratis under sommarmånaderna, för den som inte har möjlighet att ta med sig sin egen.

Cyklarna man kan låna finns att hämta på olika platser i Köpenhamn. Du behöver inte ens lämna tillbaka den på samma ställe, utan kan lämna den på den plats som passar dig. Det enda som krävs är att man stoppar ett tjugokronorsmynt i låset. Detta får du sen tillbaka när du lämnar tillbaka cykeln, likt en kundvagn. Observera att cyklarna endast får användas i innerstaden. Om man blir påkommen med cykeln där det inte är tillåtet får man böta.

Det går även att hyra cyklar. Det finns en uthyrning bakom Hovedbanegården. En annan är Danwheel Cykeludlejning på Colbjørnsensgade 3.

Om man vill ha en guidad tur av Köpenhamn på cykel är Citysafari något att testa. De ordnar guidade turer på cykel med olika teman.