Hem » Sevärdheter » V1 Galleri

V1 Galleri

I mitten av stadsdelen Kødbyen finns V1 Galleri som öppnade år 2002 av Jesper Elg och Peter Funch. Två år senare kom Mikkel Grønnebæk in i bilden.

V1 Galleri har blivit mycket uppmärksammat sedan öppningen, och visar ett nytänkande både vad det gäller det konstnärliga och annan kultur som är svår att finna någon annanstans i Skandinavien.

Galleriets fokus är på urban konst. Under de få åren som gått sedan öppningen har flertalet konstnärer haft utställningar och installationer på V1.

Även om konsten kanske inte är något som passar alla är V1 Galleri en plats att besöka för den som söker inspiration till sin egen konst eller vill få sig en tankeställare. Konstnärerna som ställer ut på galleriet representerar en stor bredd av olika typer media.

V1 Galleris andemening är att presentera konst med hjärta för den internationella publiken. De ser konst som en kompetent och djupgående media för både sociala och politiska engagemang. Utställarna på V1 vill utmana besökarna, normerna och sig själva. De strävar efter att skapa ett utrymme med nerver och kvalité.

V1 Galleri blev år 2010 tilldelade FEAGA priset för sin kreativitet och innovation. 2005 blev galleriet tilldelat priset Best Art under Copenhagen Awards. V1 har också blivit utnämnt till bästa galleri i Köpenhamn 2004/2005 av websidan aok.dk.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.