Hem » Sevärdheter » Kødbyen

Kødbyen

Kødbyen är Köpenhamns svar på Meatpacking District i New York. Kødbyen räknas till ett av Köpenhamns nyare områden och är beläget i stadsdelen Vesterbro, endast fem minuter från Hovedbanegården.

De senaste åren har området renoverats och räknas nu till ett av de mest moderna områdena i Köpenhamn. År 2007 började gallerier och krogar ta över lokalerna i området efter att politikerna beslutat att man skulle ta bort stängslet som omgärdat vad som då hette Den Hvide Kødby.

Vad som tidigare var tråkiga industrilokaler med vita ytterväggar har förvandlats med hjälp av grafitti.

Här finner besökarna gamla köttbutiker och slakterier inpsrängda mellan nya gallerier, klubbar och kaféer. Det som gör Kødbyen så intressant är just att nytt möter gammalt. Blandningen är svår att hitta på andra platser i världen.

Här finns restauranger för alla plånböcker. Bland annat en som serverar ekologisk mat till en billigare peng och en annan som serverar ostron och champagne. Utsikten är densamma; en enorm parkering med lastbilar och vita fasader med skyltar som signalerar att det finns eller har funnits en slaktare eller köttaffär.

Området förändras från dag till kväll. Under dagen är butikerna och kaféerna öppna och matglädjen uppenbar i de många köttaffärerna. På kvällen är området förvandlat till en plats där de som är sugna på att festa samlas för att besöka en eller flera av de många klubbarna.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.