Hem » Kultur & Nöjen » Experimentarium

Experimentarium

Experimentarium är Danmarks science center benäget i Hellerup utanför Köpenhamn. Det är en plats för alla människor med intresse för naturvetenskap och teknik. Experimentarium besöks av alla åldrar men främst ungdomar och barn. Målet är att visa på samspelet mellan natur, teknik och människa. Experimentarium kan besökas privat men bokas ofta av skolor och av olika företag för konferenser och arrangemang. Det är både en kulturell och social plats där besökarna kan dela sina intressen och lärorika upplevelser.

Det första science center startade i USA men populariteten har gjort att de spridit sig över hela världen. Något positivt med utställnings- och aktivitetscenter är att besökarna själva medverkar genom experiment och upptäckter. Det finns fyra olika typer av science center: Industriinriktade, vetenskapsinriktade, teknikhistoriska och center för aktivitet och utbildning.

Konceptet de använder kallas hands-on vilket innebär att deltagandet är interaktivt. På Experimentarium får du både tänka och handla. Syftet är att upplevelsen ska vara spännande och lärorik. Genom medverkan ges bättre förståelse för hur vetenskapen fungerar.

Experimentariums officiella namn är "Center for Formidling af Naturvidenskab og Moderne Teknologi". Organisationen som är allmännyttig och självägande grundades 1986 av Augustinus Fonden, Exmont H. Pedersens Fond och Thomas B. Thriges Fond.

Inträdet på Experimentarium varierar beroende på exempelvis ålder. Besöket tar ungefär fyra timmar men inträdet inkluderar samtliga aktiviteter under hela dagen. Det finns både fasta och separata utställningar och det erbjuds olika aktuella shower och demonstrationer. Experimentarium är öppet årets alla dagar förutom fyra dagar vid jul och nyår.


Adress
Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup, Denmark
3927 3333

  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.