Hem » Mat & Dryck » Restaurangtips

Restaurangtips

Köpenhamn har ett restaurangutbud för alla smaker och alla prisklasser. Det är inte svårt att snabbt hitta en restaurang med hög kvalitet.

Zeleste är en restaurang som håller hög kvalitet utan att ta ut överpriser. De vitmålade murväggarna och den trevliga bakgården ger en känsla av kloster. Köket erbjuder bara den bästa hummern, mat på värmda tallrikar och väl kyld champagne. Zeleste ligger på Strandstraede 6 och har öppet alla dagar från 9-24.

I Christianshavn på Wildergade 56 ligger Café Wilder, ett litet café av hög kvalitet. Här samlas människor, mest på helger och eftermiddagar, för att umgås, äta och dricka.

Café Sommersko är anrikt café centralt beläget på Kronprinsensgade 6. I de knallröda skinnsofforna kan man bli serverad våffla med sirap eller fruktsallad.

Köpenhamn har ett stort utbud av japanska restauranger. Ett är Sticks’n’sushi på Nansgade 59. Många anser att det har Köpenhamns bästa japanska kök. Restaurangen har en trevlig servering men man kan även köpa med sig mat.

I det Kungliga biblioteket ligger restaurangen Sören K. Hit kommer många för att äta lunch under arbetsdagen. Middagarna är mer kostsamma men består av finare rätter som ostron eller créme bruleé.

Formel B på Vesterbrogade 182 är en utomhuslounge med ett originellt kök. Det är trendigt och relativt dyrt men det är inte bara maten som är värd pengarna utan hela restaurangupplevelsen. Restaurangen är belägen där den gamla sexmarknaden låg och i samma område finns många andra barer och restauranger av samma stuk.

Det lille Apotek ligger på Store Kannikerstræde 15 och är Köpenhamns äldsta restaurang. Stämningen är dansk och gemytligt och köket erbjuder typiska danska rätter.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.