Hem » Information » Bra att veta om Köpenhamn

Bra att veta om Köpenhamn

Köpenhamn är den stad i Skandinavien som besöks av flest utländska turister. Atmosfären är både internationell, kontinental och samtidigt nordisk. Staden erbjuder både det inhemska och det utländska, både det gamla och det nya. Detta gör Köpenhamn till en stad för alla.

Bara en halvtimme från centralstationen ligger den för många kända fristaden Christiania. Kulturen som etablerades i början av 1970-talet finns kvar än idag. Ett besök för den ovetande kan ge överraskningar då lättare drogförsäljning fortfarande förekommer på områdets huvudgata. Christiania är ett vackert område värt ett besök om du vill få en annorlunda upplevelse som inkluderar både natur och kultur.

Reser man till staden i syfte att handla kan det vara bra att hålla koll på landets valuta. Priserna anges oftast i dansk valuta och den svenska turisten bör hålla sig informerad om växelkursen.

Köpenhamn ligger vid havet vilket ger staden ett kustklimat. Vädret vänder fort och en solig morgon kan snabbt övergå till en regnig eftermiddag. Staden erbjuder dock det mesta. Är inte vädret lämpat för en dag i parken eller i Nyhavn har Köpenhamn ett otroligt stort utbud av inomhusaktiviteter i form av museer, utställningar, konserter och restauranger.

Till Köpenhamn kan man ta sig med hjälp av exempelvis tåg, bil, båt eller med hjälp av Öresundsbron som går från Malmö. Stadens infrastruktur är välutvecklad och kollektivtrafiken gör det enkelt att bege sig från plats till plats. Många av Köpenamns sevärdheter och aktiviteter är dock koncentrerade till stadens kärna. Promenader mellan de olika platserna kan vara en upplevelse i sig.